Úvodní stránka > Zprávy > Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Zveřejněno 01.12.2017, autor Stanislava Komárková, DiS.


 V pardubickém Hotelu Zlatá Štika, probíhalo dne 20. 11. 2017 školení na velmi aktuální téma Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě pod vedením lektora Ing. Mgr. Oldřicha Kužílka.

 

Hlavními probíranými tématy byly:

 

  1. Právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení - GDPR), zákon č. 101/2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR, novelizace - jak Obecné nařízení - GDPR nahradí „stojedničku“
  2. Co je Obecné nařízení - GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky
  3. Základy Obecného nařízení - GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě
  4. 7 základních zásad zpracování osobních údajů podle Obecného nařízení - GDPR, principy a omezení (zákonnost, korektnost a transparentnost; omezení účelu; minimalizace údajů; přesnost; omezení uložení; integrita a důvěrnost; odpovědnost správce)
  5. Kroky správce pro zajištění compliance (souladu) – postup organizace při zavedení Obecného nařízení – GDPR (vstupní analýza, vyhodnocení, řešení)
  6. Právní tituly („právní základy“) pro zpracování osobních údajů, souhlas a jeho podmínky a využití
  7. Zvláštní kategorie osobních údajů (citlivé údaje)
  8. Práva subjektů údajů, změny a dopady (přístup, oprava, výmaz, omezení, přenositelnost, námitka)
  9. Pověřenec pro ochranu osobních údajů, kodexy, osvědčení,
  10. Institut „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“, záměrná a standardní ochrana dat,
  11. Bezpečnost osobních údajů: technická, organizační
  12. Povinnosti správce a zpracovatele, odpovědnost správce za zpracovatele (smlouva), sankce

Informace o školení

  • Název školení: Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě
  • Datum konání: 20.11.2017
  • Místo konání: Hotel Zlatá Štika

Fotky

20171120_102420.jpg 20171120_102436.jpg 20171120_102455.jpg

Aktuálně 

Zprávy ze školení 

Více zpráv ze školení...

 

© EfektivníŠkolení.cz  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz