Úvodní stránka > Školení > Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě - 20.11.2017

Ochrana osobních údajů podle Obecného nařízení EU (GDPR) ve veřejné správě

Akreditace MV ČR AK/PV-348/2017 - AK/VE-190/2017
Datum konání pondělí 20.11.2017
Od - do 09:00 - 14:00
Místo konání Hotel Zlatá Štika - salonek Taxis (Štrossova 127, 530 03 Pardubice I - Bílé Předměstí)   zobrazit detail učebny
Cena 1 690 Kč bez DPH / 2 045 Kč s DPH
Forma placení platba předem (účastník obdrží výzvu k úhradě před konáním školení)
Počet volných míst 20
Kapacita 20

Přihlášení na školení

Co se na školení naučíte?

Od 25. 5. 2018 bude přímo účinné obecné nařízení o ochraně osobních údajů (ON / GDPR), které z větší části nahradí současný zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Nařízení přináší nové povinnosti a instituty, zejména klade na správce požadavek samostatně vyhodnotit a zavést dlouhodobou implementaci ON, vlastní schopnost vyhodnocování, reakcí na žádosti subjektů údajů, na bezpečnostní incidenty, požadavky dotčených osob. 

Na semináři získáte informace, jak zpracovávat osobní údaje dnes a jak od účinnosti nového nařízení. Důraz se klade na přechod na nové nařízení.

Obecné nařízení (GDPR) se vztahuje na všechny správce a zpracovatele osobních údajů, tedy všechny orgány veřejné správy, zřizované organizace, ovládané obchodní společnosti, školy, výzkumné instituce a další.

 

OSNOVA:

  1. Právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU (Obecné nařízení - GDPR), zákon č. 101/2000 Sb., jeho postavení v právním řádu ČR, novelizace - jak Obecné nařízení - GDPR nahradí „stojedničku“
  2. Co je Obecné nařízení - GDPR a jeho působnost, změny oproti současnému stavu, výjimky
  3. Základy Obecného nařízení - GDPR, definice, pojmy, práva subjektů údajů a povinnosti správců, princip publicity a diskrétnosti ve veřejné správě
  4. 7 základních zásad zpracování osobních údajů podle Obecného nařízení - GDPR, principy a omezení (zákonnost, korektnost a transparentnost; omezení účelu; minimalizace údajů; přesnost; omezení uložení; integrita a důvěrnost; odpovědnost správce)
  5. Kroky správce pro zajištění compliance (souladu) – postup organizace při zavedení Obecného nařízení – GDPR (vstupní analýza, vyhodnocení, řešení)
  6. Právní tituly („právní základy“) pro zpracování osobních údajů, souhlas a jeho podmínky a využití
  7. Zvláštní kategorie osobních údajů (citlivé údaje)
  8. Práva subjektů údajů, změny a dopady (přístup, oprava, výmaz, omezení, přenositelnost, námitka)
  9. Pověřenec pro ochranu osobních údajů, kodexy, osvědčení,
  10. Institut „posouzení vlivu na ochranu osobních údajů“, záměrná a standardní ochrana dat,
  11. Bezpečnost osobních údajů: technická, organizační
  12. Povinnosti správce a zpracovatele, odpovědnost správce za zpracovatele (smlouva), sankce

Praktické situace

  • nakládání s rodnými čísly,
  • poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím a ochrana osobních údajů (poskytování informací o činnosti orgánů územní samosprávy, zápisy a záznamy zastupitelstev, zveřejňování rozhodnutí orgánů veřejné správy, poskytování informací o platech zaměstnanců veřejné správy),
  • pracovněprávní předpisy (sledování zaměstnanců na pracovišti a ve společných prostorách prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, sledování e-mailové komunikace zaměstnanců),
  • osobní údaje a elektronická komunikace – kamerové systémy, e-mailová komunikace, nevyžádaná obchodní sdělení,
  • zpracování údajů podle zvláštních právních předpisů.

 

Přihlášení na školení

Objednavatel školení
Přihlašovaní účastníci
 
Jste-li úředníkem dle zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, v přihlášce zaškrtněte zatržítko "Úředník dle 312/2002 Sb". Dále vyplňte datum a místo narození a uveďte, zda jste úředníkem/vedoucím úředníkem dle zmíněného zákona.

1. účastník


Přidat dalšího účastníka

Přihlášení je bezpečné a rychlé
Vaše osobní data jsou využita pouze pro evidenci a statistiky tohoto školení. V žádném případě nejsou poskytována jiným společnostem nebo osobám
Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

ASI informační technologie s.r.o.
1. máje 3
789 85 Mohelnice
IČ: 25864394
DIČ: CZ25864394
Spisová značka: C 23227 vedená u Krajského soudu v Ostravě

 

Organizátor školení

Stanislava Komárková, DiS.
volejte: +420606535636
pište: stanislava.komarkova@efektivniskoleni.cz

 

Lektor

Ing. Mgr. Oldřich Kužílek

Registr smluv, Zákon o informacích č.106/1999 Sb., Radniční periodika

Poradce s mnohaletou praxí se zaměřením na otevřenost veřejné ...více

Aktuálně 

Pro své zákazníky děláme efektivní a kvalitní školení. Přesvědčíme Vás.

Zprávy ze školení 

Více zpráv ze školení...

 

© EfektivníŠkolení.cz  |  tvorba webových stránek Užitečnýweb.cz